Referat - Energia Neconventionala a Soarelui

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
354
Etichete
energia, neconventionala, soarelui
Descarcari
209
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Energia Neconventionala a Soarelui



Soarele este, farã îndoialã, o vastã sursã de energie. Într-un singur an, el trimite spre pamânt de 20.000 de ori energia necesarã întregii populatii a globului. În numai trei zile, pamântul primeste de la soare echivalentul energiei existente în rezervele de combustibili fosili.
În optiunile energetice ale omului, electricitatea si-a câstigat un loc privilegiat. Chiar dacã unele surse neconventionale sau conventionale de energie pot fi utile direct în instalatii termice sau mecanice, preocuparea de a obtine pe seama lor energie electricã ramâne pe primul plan. Dar, dupã cum se stie, conversiile intermediare produc pierderi foarte mari sau sunt limitate prin legi foarte "aspre" - ciclul Carnot - si astfel dorinta de a ajunge la o conversie directã a unei energii primare în energie electricã este justificatã. Existã o serie de astfel de generatoare, bazate pe fenomene fizice sau chimice mai mult sau mai putin studiate, din care viitorul va retine pe cele mai eficiente sau, poate, pe cele mai ieftine si care folosesc materiale mai raspândite pe pamânt. Printre generatoarele care pot realiza conversia directa a energiei electrice si în care se pun mari sperante, pe primul loc sunt celulele fotovoltaice, numite si celule solare, atunci când energia primarã o reprezintã radiatiile soarelui.
Produsele bune nu trebuie doar sã satisfacã nevoile consumatorului final, ci trebuie, de asemenea, sã fie avantajoase mediului în care produsul va fi folosit. Electricitatea nu face exceptie de la regulã. Electricitatea solarã poate sã-si aducã o importantã contributie la pãstrarea rezervelor de energie ale pamântului si, în acelasi timp poate contribui la încetinirea modificãrilor climatice generale: reduce consecintele efectului de serã si ale gazelor poluante din atmosferã. Costul energiei produse de sistemele fotovoltaice continuã sã scadã. Oricum, costul energiei fotovoltaice


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org