Referat - Albert Camus-biografie

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
340
Etichete
albert, camusbiografie
Descarcari
228
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Albert Camus


Biografie

La 7 noiembrie 1913, se naste Albert Camus într-un tinut bogat al Algeriei, Mondovi - parintii sai fiind stabiliti aici înca din 1871. Albert este al doilea fiu al sotilor Camus, dupa Lucien.
Prima mare experienta capitala pe care o traieste Camus este cea a unei saracii. Tatal sau - Lucien Camus - un taran francez, moare în primele lupte ale primului razboi mondial.
Mama sa, Catherine Camus, de origine spaniola, analfabeta, împreuna cu cei doi fii, se stabileste la Alger unde va munci la o fabrica de cartuse apoi spala cu ziua rufele pe la familiile avute.
Albert îsi petrece copilaria între mama sa, aproape surda si vorbind foarte putin, un unchi infirm, dogar de meserie, si fratele sau, Lucien. Mediul familial, pus sub semnul lipsurilor elementare, îi marcheaza persoanlitatea. “Ducînd o viata de saracie, nota el în “Caiete”, printre oamenii aceia umili sau vanitosi, eu am atins în modul cel mai sigur ceea ce mi se pare a fi adevaratul sens al vietii”.
Oricum ar fi mediul copilariei, el se identifica paradisului pierdut. Este un sentiment de recunostinta care nu ia decât forma constiintei vinovate, caci oamenilor bogati cerul li se pare un dat firesc, iar pentru cei saraci este un har infinit. Si, într-adevar, bucuriile cerului, ale lumii si aerului le înlocuiau pe cele pe care nu i le putea oferi o copilarie orfana si dominata de umbrele nevoii. Complexul recuperarii valorilor pierdute îl înrobeste si Camus este mereu pe drumuri spre a-si completa fondul de cunostinte, impresii, senzatii. Se pare ca nu-si doreste sa fie un om de exceptie, un geniu, ci prefera normalitatea: “Sînt un om mediu + o existenta. Valorile pe care as simti nevoia sa le apar sînt valori medii”. Si totusi din odiseea sa nu lipseste miza cea mai înalta: vrea, în taina, sa obtina absolutul, ca si eroul sau Meursault.
În urmatorii ani preocuparea sa principala sunt studiile. Urmeaza cursurile scolii comunale, dupa care urmeaza ca bursier cursurile liceului di


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org