Referat - Centrul spatial Kennedy

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
384
Etichete
centrul, spatial, kennedy
Descarcari
259
Nota
0 / 10 - 0 voturi

CENTRUL SPATIAL KENNEDY


Centrul spatial Kennedy a devenit cunoscut datorita programului Apollo.In cadrul acestui program, intre anii 1960-1970, omul a ajuns pentru prima data pe Luna.In prezent, centrul asigura loc de munca pentru specialisti in diferite domenii de cercetare si este obiectiv turistic.Vizitatorii pot vedea expozitia de nave cosmice, ateliere de montaj, bazele de lansare de la Cape Canaveral.De pe baza de lansare situata in Florida, aproape de malul Oceanului Atlantic, in sec nostru au pornit numeroase expeditii.

Cape Canaveral


Initial aici era una dintre bazele militare si centrele de cercetare-testare ale rachetelor din cadrul Fortelor Aeriene ale S.U.A. In anul 1958, de aici a fost lansat primul satelit artificial american. In ziua de 5 mai 1961, de aici a pornit Alan Shepard cu nava cosmica Mercury, el fiind primul cosmonaut american. Dupa 3 saptamani presedintele Kennedy a anuntat programul Apollo, in cadrul caruia au fost realizate nave cosmice performante ; datorita lor, in anul 1970 omul a avut posibilitatea sa puna piciorul pe Luna. Dupa moartea presedintelui american, aceasta baza a fost denumita Centrul de cercetari spatiala John F. Kennedy.


Montarea Rachetei


Nava cosmica Apollo, care a ajuns pe Luna, a fost lansata cu ajutorul rachetelor Saturn, de mare capacitate.Aceste rachete au fost amplasate intr-un hambarurias, avand o inaltime de 160 m.Nava cosmica si rachtele au fost transportate la o distanta de peste 5 km, la baza de lansare. Au fost puse pe un mijloc special de transport cu sinele avand o lungime de 40 m, o latime de 35 m, si o viteza maxima 1.6 km/h.

Primul om pe Luna


Prima calatorie cosmica trebuie sa aiba loc in anul 1967, dar s-a petrecut un accident in centrul spatial.Apoi, programul Apollo a fost modificat in sensul participarii cosmonautilor la cat mai putine zboruri de incercare. In final in ziua de 16 iulie 1969, de la baza de lansare nr. 39, o uriasa racheta Saturn a lansat nava cosmica Apollo-11 si pe cos


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org