Referat - Cum sa hranim purceii sugari

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
396
Etichete
cum, hranim, purceii, sugari
Descarcari
218
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cum sa hranim purceii sugari

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, se poate spune ca porcii au urcat în top în sensul ca preferintele crescatorilor se îndreapta din nou catre aceasta specie. Anul trecut efectivele de porci erau mari, ceea ce a facut ca pretul de vânzare sa fie mic, pret din care crescatorul nu obtinea nici un profit, dimpotriva nu-si acoperea nici cheltuielile cu furajele. Acum situatia s-a inversat. Crescatorii s-au profilat pe cresterea altor specii ceea ce a facut ca efectivele de porci sa scada comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Cei care au ramas fideli acestei specii pot spune ca vor avea beneficii frumoase în sensul ca pretul de cost al cerealelor este mic iar cererea pe piata de carne de porc este mare.
Întrucât despre grasani a fost vorba în numerele trecute, voi încerca în continuare sa va prezint câteva aspecte despre modul în care ar trebuie hraniti purceii sugari, categorie pe care puteti obtine multi bani la începutul anului viitor.
Daca hranim un purcel corect, datorita intensitatii mari de crestere, la o luna acesta îsi mareste greutatea de 5 ori iar la 2 luni de 10 ori. De la vârsta de 21 de zile laptele de scroafa nu mai acopera cerintele purcelului motiv pentru care la aceasta vârsta el trebuie sa consume deja furaje. Astfel de pe la 8-10 zile se recomanda administrarea grauntelor de cereale prajite (orzul, ovazul) care prin caracteristicile organoleptice stimuleaza consumul, activitatea organelor digestive si pot absorbi gazele intestinale. Urmeaza apoi un furaj combinat de tip „prestarter”.
Pentru a face un astfel de furaj pentru purceii sugari trebuie sa stim care sunt conditiile de calitate ale acestuia. Un astfel de furaj trebuie sa asigure 3100-3200 kcal energie metabolizabila, 20-22% proteina bruta, 0,96% lizina, 0,8% Ca, 0,6% P, 0,35% sare si maxim 3% celuloza. Asa dupa cum spuneam, pentru a asigura aceste nivele avem doua variante: una de a face un furaj combinat din componentele pe care le avem în gosp


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org