Referat - Cum editam o pagina html?

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 15 ani
Afisari
4449
Etichete
cum, editam, pagina, html
Descarcari
1241
Nota
9 / 10 - 1 vot

Cum editam o pagina html?
Pentru a incepe selectati optiunea "New" (nou) din meniul "File" (fisier) sau apasati simultan tastele Ctrl+N. La selectarea acestei optiuni, ca efect vizual, va apare o fereastra cu diferite modele de pagini (Templates), pe care le puteti selecta pentru pagina dumneavoastra de web. In partea de jos a acestei ferestre apare o scurta descriere a modelului de pagina care urmeaza sa fie realizata. Noi va recomandam sa selectati optiunea "Normal Page". Ca urmare a acestei optiuni, programul va crea o pagina goala (blank page), fara nici un element.
Daca ati facut acest prim pas, inseamna ca sunteti pe calea cea buna, si e momentul sa continuati. Unul dintre lucrurile la care trebuie sa va ganditi de la inceput este designul paginii dumneavoastra, care, fara indoiala, trebuie ales foarte atent pentru a nu mari timpul de incarcare a unei pagini la o conexiune standard de 28.8 dial-up. De aceea trebuie sa remarcati in partea dreapat, jos, a ferestrei editorului FrontPage o bara utilitara care va indica timpul de incarcare la conexiunea standard de mai sus.
Un alt lucru important si foarte util pentru dumneavoastra, este faptul ca aveti posibilitatea de a lucra direct cu codul html, unde puteti face modificarile necesare si puteti adauga diferite script-uri. De asemenea, aceasta facilitate este foarte utila la compilarea sitului dumneavoastra. Pentru a lucra direct cu codul html, selectati optiunea "HTML..." din meniul "View". La selectarea acestei comenzi, ca efect vizual, va apare o fereastra in care se poate edita direct codul. Un ajutor important este dat de faptul ca acest cod este colorat standart, pentru a deosebi cel mai bine elementele.
Reguli elementare pentru editare
Ce reguli trebuie respectate?
Inainte de a incepe lucrul, si in timpul lucrului, trebuie sa cunoasteti cateva reguli elementare care va vor fi de folos. Unele reguli de editare sunt obligatorii, si de aceea va recomandam sa nu le neglijati.
Prima regula elementara este aceea ca pagina dumneavoastra de start (prima pagina a sitului) sa se numeasca "index". Numele acesta este util in cazul browserelor care folosesc "autocomplete" si este un nume standard. Daca numiti altfel aceasta prima pagina, pot apare unele inconveniente pe server dar care pot fi usor remediate daca apelati la administrator.
Un alt lucru util si care trebuie stiut de la inceput, este acela ca paginile ar trebui salvate cu extensia *.html si nu *.htm deoarece sunt servere mai vechi care nu suporta acest format, si de asemenea pot apare probleme cu unele browsere.
Evitati sa incarcati pagina cu imagini si grafica inutila. Va recomandam sa realizati imaginile in format *.gif sau *.jpeg cu o compresie mare si la dimiensiuni mici. Daca respectati aceasta regula, veti obtine un timp de incarcare relativ scurt, chiar la o conexiune standard de 28.8 pe dial-up.
Selectati optiunea "Page Proprieties" din meniul File. Ca urmare a acestei comenzi, ca efect vizual, va apare o fereastra cu patru liste: "General", "Background", "Margins" si "Custom". In sectiunea "General" aveti posibilitatea de a configura titlul paginii dumneavoastra, titlu care va fi afisat in fereastra browserului. Apoi aveti posibilitatea de a specifica felul in care utilizatorul este directionat in pagina, puteti insera un fundal sonor si puteti configura setul de caractere folosit la codarea ei in html si la decodarea ei in browser. Daca aveti de gand sa inserati un fundal sonor, noi va recomandam un fisier de marimi mici (preferabil *.mid sau *.asf). In general fundalul sonor este inutil si va puteti lipsi de el. Despre setul de caractere cu care ar trebui salvata pagina, va recomandam setul Central European ISO 8859-2 mai ales daca aveti si unele caractere regionale.
In sectiunea "Background" (figura de mai sus) se pot configura fundalul si culorile care apar in pagina dumneavoastra. Puteti sa puneti in fundal o imagine (ex: imagine.gif), cu conditia ca imaginea sa fie de dimensiuni foarte mici. Daca renuntati la imagine in fundal, puteti alege o culoare simpla. Dupa cum se vede mai sus, se poate configura culoarea fundalului ("Background"), culoarea textului normal ("Text"), si culoarea legaturilor spre alte eventuale pagini, in diferite momente: ("Hyperlink"= pagina care nu a fost accesata"; "Visited Hyperlink"= pagina care a mai fost accesata din pagina dumneavoastra; "Active Hyperlink"= pagina care este incarcata in momentul imediat accesarii ei).
In sectiunea "Margins" se pot configura marginile paginii html. Problema cu care se confrunta foarte multi este aceea ca exista browsere care nu recunosc aceste margini (ex: Netscape), fapt care ar determina un alt aspect al paginii cu acest navigator. Daca doriti sa folositi aceasta optiune, va trebui sa recomandati ca browser, Internet Explorer. Calea cea mai buna, este sa evitati sa setati marginile paginii, astfel ele...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org