Referat - Cum sa ne ferim de produsele falsificate

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
319
Etichete
cum, ferim, produsele, falsificate
Descarcari
230
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Cum sa ne ferim de produsele falsificate!


In ultima vreme apar tot mai multe produse contrafacute, poti cumpara parfumuri "originale" la colt de strada sau tricouri "Prada" pe tarabele de la Unirii. In Romania falsurile reprezinta peste 40% din totalul cosmeticelor si hainelor "de firma" aflate pe piata. Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania este implicata in apararea si reprezentarea intereselor consumatorilor in vederea imbunatatirii climatului social-economic in care traieste consumatorul, prin impunerea de standarde de calitate care sa asigure protectia acestuia.
Falsificarea este operatia de imitare, substituire, reconditionare, reconstituire, transformare, denaturare, alterare a caracteristicilor de calitate ale unui produs, în scopul obtinerii unor produse asemanatoare cu cele originale si în vederea realizarii unor venituri ilicite (foloase necuvenite). Datorita sumelor considerabile obtinute de pe urma acestor activitati (la nivelul global circa 250 miliarde de dolari la sfârsitul anului 2002) fenomenul s-a extins aproape în toate tarile lumii. Cel mai frecvent se falsifica produsele cu valoare adaugata mare si o rata ridicata a vânzarilor (produse cosmetice, piese de schimb auto, produse petroliere, pietre pretioase, produse din sticla, produse ceramice, produse textile, încaltaminte sport, ceasuri, software, telefoane mobile, moneda).
"Factorii care contribuie la dezvoltarea acestui fenomen sunt: puterea scazuta de cumparare a consumatorilor; dorinta acestora de a achizitiona produse de marca la preturi scazute; gradul scazut de informare în legatura cu modul de apreciere a calitatii produselor (serviciilor)" declara Costel Stanciu, presedinte APC Romania.
Modalitatile de depistare a falsurilor difera de la o grupa de produse la alta, iar în unele cazuri sunt extrem de costisitoare datorita procesului de imitare aproape perfect a produselor respective, dar si datorita costurilor ridicate ale aparaturii, substantelor si resursei umane


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org