Referat - Filozofia keynesiana a lui Paul Samuelson

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
358
Etichete
filozofia, keynesiana, lui, paul, samuelson
Descarcari
219
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Filozofia keynesiana a lui Paul Samuelson


Paul A. Samuelson (nascut la 15 mai, 1915) este un economist evreu american cunoscut pentru munca sa în multe domenii ale economiei. El a fost medaliat cu Medalia John Bates Clark în 1947 si a primit Premiul Nobel pentru Economie în 1970.
Samuelson a fost educat la Universitatea din Chicago si Harvard pe care a absolvit o in 1941. A fost deasemenea professor de economie la Institutul de Technologie din Massachussett si a servit de nenumarate ori ca economic advisor al guvernului American.
Dintre scrierile sale se evidentiaza lucrarea Economics aparuta in 1948 publicata in nenumarate editii, si The Collected Scientific Papers aparuta in 1966 si publicata pana in 1986 in 5 volume.
Manualul Economics de Paul Samuelson se numara printre cele mai de succes manuale publicate vreodata în domeniul economic, alaturi de lucrarile scrise de Adam Smith, David Ricardo, John Stuart Mill si Alfred Marshall. Cele cincisprezece editii ale acestui manual s-au vândut în mai mult de patru milioane de exemplare si au fost traduse în patruzeci si unu de limbi.
Dupa ce a trecut atîta vreme de la prima sa editie din 1948, putem spune ca Economics-ul lui Samuelson a rezistat trecerii timpului. A supravietuit unei jumatati de secol de schimbari dramatice ale economiei mondiale si ale meseriei de economist: pacii si razboiului, ciclurilor economice de tip boom-bust, inflatiei si deflatiei, Republicanilor si Democratilor, precum si aparitiei unei multitudini de noi teorii economice.
Vreme de doua generatii, manualul sau a dominat învatamîntul economic universitar într-o asemenea masura, încât astazi, cînd editorii cauta noi autori pentru manualele elementare de economie, ei spun ca sunt în cautarea “urmatorului Samuelson” (Nasar, 1995). El lasa în urma lui o mostenire mult mai semnificativa decât o arata cifrele sumelor provenite din vînzari. Desi e foarte posibil ca acest manual sa nu se mai afle în topul primelor 10 cele mai vândute manuale pe p


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org