Referat - Instalatia electrica a farurilor

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
604
Etichete
instalatia, electrica, farurilor
Descarcari
432
Nota
0 / 10 - 0 voturi











Instalatia electrica a farurilor
















1.Instalatia electrica a farurilor




1.1.INSTALATIA ELECTRICA A FARURILOR

Iluminarea drumurilor pe timp de noapte sau in alte conditii de vizibilitate redusa se realizeaza cu ajutorul farurilor.Buna functionare a acestora constituie o condutie absolut necesara pentru a conferi automobilului siguranta si securitate in circulatie.Se impune ca farurile sa ilumineze drumul in mod uniform,pe o largime convenabila si cu o raza de vizibilitate cat mai mare.Urma petei luminoase pe sosea trebuie sa fie neta,fara a produce orbirea celor care circula din sens opus.





A. CONSTRUCTIA FARURILOR
Farurile automobilelor sunt construite din’’sursa de iluminare primara sau becul,blocul optic,,format din dulie,reflector si dispersor,si corpul sau carcasa farului cu rama.

2.1.1. BECURILE AUTO
Sursele primare de iluminare sunt in general lampi cu incandescenta (becuri);numai in anumite cazuri se folosesc lampile (tuburile)florescente,care necesita tensiuni alternative de valoare relativ mare.
Becurile auto sunt fomate din unul sau doua filamente incandescente (bilux)(2-faza scurta si 3-faza lunga,fig.2.1)cu electrozii suport incorporati in izolatorul de sticla,balonul care inchide sistemul incandescent si soclul 6 cu flansa metalica.






a. FILAMENTUL
Filamentele reprezinta partea activa a becului:de aceea ele se executa din material care rezista la temperaturi Ts foarte mari;wolfram(33700C ),tantal(28000C),osmiu(25000C)etc.In prezent,cel mai utilizat material la constructia filamentelor este wolframul.De dimansionarea filamentului si de calitatea materialului utilizat depind caracteristicile functionale ale becului respectiv:tensiunea de utilizare (inV)puterea (in W)si fluxul luminos ?(in lm).
Din diagrama prezentata in se constata ca o crestere cu 10% atensiunii de alimentare produce o crestere cu circa 50% a fluxului luminos ?:in


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org