Referat - Instalatia de masurare si reglaj automat a temperaturii

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
3427
Etichete
instalatia, masurare, reglaj, automat, temperaturii
Descarcari
767
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Instalatia de masurare si reglaj automat a temperaturii.


Realizarea regimului de temperatura impus de procesul tehnologic al incalzirii este posibila prin utilizarea instalatiei de masurare si reglaj automat a temperaturii. Aceasta instalatie se compune dintr-un element sensibil la temperatura-traductorul, si dispozitivul de masurare si reglare.
Traductoarele care se pun in contact cu incarcatura a carei temperatura urmeaza a fi determinata se numesc termometre (de contact) si se impart in doua categorii:
-neelectrice,bazate pe dilatarea solidelor (metale), lichidelor (Hg,etc) sau a gazelor (manometrice)
-electrice, cu rezistoare, cu termistoare si cu termocupluri.
Pentru aprecierea temperaturii se mai intrebuinteaza si conuri Seger, culori termoscopice, corpuri fuzibile si cristale lichide.
Alegerea tipului termometrului sau pirometrului, (când temperatura este extrem de ridicata se utilizeaza aceste pirometre bazate pe masurarea radiatiilor termice), in conformitate cu procesul tehnologic dat, depinzând de:
-factori metrologici, adica domeniul de masurare, inertia termica a traductorului.
-factori de tehnica a masurarii, adica distributia masuratorilor in timp (permanente, unice), agresivitatea mediului.
-factori derivati din modul de utilizare al rezultatului masuratorii.

In afara de valoarea temperaturii masurate trebuie sa se cunoasca si eroarea de masurare. Gradul de precizie al masurarii este reprezentat prin eroarea tolerata pe care instalatia de masurare nu trebuie sa o depaseasca.
Datorita inertiei termice, indicatia traductorului de temperatura creste exponential in timp, constanta de timp a acestuia depinzând de tipul traductorului, rezistenta termica dintre traductor si incarcatura, precum si de starea de agregare si de agitatie a mediului si de locul de montare al traductorului.


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org