Referat - John Cummings

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
440
Etichete
john, cummings
Descarcari
387
Nota
0 / 10 - 0 voturi

John Cummings
(O personalitate controversata a muzicii punk )


Nascut la data de 8 octombrie 1948 in New York intr-o familie din clasa de mijloc, a copilarit pe strazile din Forest Hills, Queens, New York (SUA).
A absolvit liceul din Forest Hills si a promovat examenele de intrare la universitate, pe care a parasit-o numai dupa doua saptamani de cursuri, considerand ca ceea ce ii ofera institutia nu coincide cu idealurile, cu principiile si cu scopurile lui din viata.
Urmeaza o perioada agitata din viata lui, devenind dependent de droguri. Alungat din familie, traieste de pe o zi pe alta, vagabondand prin New York.
La varsta de 18 ani, viata lui ia un curs cu totul nou. In urma unui lung proces de auto-analiza si dand dovada de o mare vointa, reuseste sa renunte la droguri, isi gaseste un serviciu si, apreciind ca muzica este ceea ce ii place si il defineste, isi cumpara o chitara.
Dispunand de unele abilitati si dand dovada de perseverenta invata sa cante la chitara. Acest fapt si o intamplare favorabila si-au pus amprenta asupra vietii ulterioare.
Intalnindu-se intr-o zi cu un fost coleg de liceu, acesta ii propune sa formeze impreuna cu alti doi fosti colegi o formatie de rock n roll. Este de acord si astfel apare in peisajul muzicii formatia The Ramones.
Inca de la inceput, se impune in cadrul formatiei, care desi nu avea, teoretic, nici un lider, practic toate deciziile privind activitatea acesteia apartineau lui John Cummings.
Si-a luat numele de scena Johnny Ramone, nume sub care a ramas in istoria muzicii punk.
Formatia The Ramones a activat intre anii 1974 si 1996, timp in care a scos 14 albume si a sustinut aproximativ 2260 concerte in intreaga lume.
La 32 de ani se casatoreste cu fosta prietena a solistului trupei. Din acest moment, cei doi, desi au ramas in trupa pana la destramarea ei, nu si-au mai vorbit pana la sfarsitul vietii.
Moare in 2004, la varsta de 56 de ani, dupa o lupta de cinci ani impotriva unui cancer la prostata.
Desi e


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org