Referat - John Adams II

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
408
Etichete
john, adams
Descarcari
326
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Referat

(1735-1826)
John Adams II

John Adams al doilea pesedinte al Statelor Unite, s-a nascut în satul Braintree (Quincy) statul Massachussetts la 30 octombrie (pe stil vechi 19 octombrie) 1735. Parintii si stamosii sai au fost cetateni onorabili ai comunitatii înca de la întemeierea ei. Tatal sau, John Adams, era o persoana influenta în lumea afacerilor, fiind si ofiter în militia locala; mama sa, Suzanna Boylston Adams, era cunoscuta pentru devotamentul ei pentru familie si biserica. Familia Adams a venit din Anglia pe la 1640 si s-au stabilit pe pamântul pe care urmasii lor înca îl mai cultivau în vremea copilariei lui John.
Pe langa instruirea informala capatata în satul sau natal, Adams a fregventat si scoala latina. În ciuda dorintei sale de a deveni fermier, anii de scoala l-au pegatit pentru universitate si pentru o carierera de profesor de religie. Cu putina pregatire în latina deprinsa de la Joseph Marsh, un om de stiinta local, John a luat examenul de admitere la Harvard College în 1751 si si-a început cei patru ani de studii univesitare care î-i incitau imaginatia. La absolvire în 1755 a acceptat postul de profesor la Worcester.

Cariera publica timpurie

Cariera de profesor nu-l satisfacea pe Adams, elevi deabia stiau ABC-ul si observasera ca profesorul lor era preocupat de alte probleme. Pozitia lui, totusi, i-a dat posibilitatea sa-i cunoasca pe intelectualii din Worcester, inclusiv pe James Putnam, un distins jurist. În final Adams decide sa faca o cariera în drept si î-si face ucenicia cu Putnam.
Juristul Adams si-a început cariera în Braintree scriind testamente si acte de interes local. Pe 25 octombrie 1764 se casatoreste cu Abigail, fiica reverndului William Smith cu care traieste foate multi ani.
Adams si-a exprimat conceptiile politice când a formulat protestul locuitorilor din Braintree împotriva Legii Timbrului (Stamp Act) care a devenit un model pentru demonstratii similare în toata Noua Anglie. El a considerat taxa de timbru ca o


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org