Referat - Marcarea electronica

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
326
Etichete
marcarea, electronica
Descarcari
206
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Marcajele pentru infractori nu sunt mai mari decat un ceas de mana. Insa ele nu pot fi inlaturate fara alertarea autoritatii de monitorizare.In unele tari ele sunt folosite pentru a controla infractorii minori, permitandu-le sa lucreze si sa traiasca liberi in comunitate.

Infractiunea este in crestere, dar tehnologia ajuta fortele legii si ordinii sa tina pasul cu lumea interlopa. Un dispozitiv efficient pentru protectia proprietatii si supravegherea oamenilor si animalelor este marcajul electronic.

Marcajele electronice sunt concepute pentru a fi atasate pe, sau implantate in, obiecte mobile si finite vii.Un tip de marcaj poarta informatie fixa sau rescriptibila care poate fi citita de un detector adecvat – acest tip este cel mai adesea folosit pentru identificarea animalelor de companie si a septelului. Versiunile mai sofisticate ale acestor marcaje culeg informatii de la senzori din jurul obiectului sau finite marcate. Un alt tip de dispozitiv are rol de emitator, de la care semnalul poate fi receptionat de receptoare radio care localizeaza marcajul.

SUPRAVEGHEREA ARTICOLELOR

Marcajele de supraveghere electronica a articolelor(SAE) sunt butoanele si benzile care sunt adesea atasate pe articolele de imbracaminte si alte articole vandute cu amanuntul pentru a impiedica furtul. Ele nu contin sursa de energie, deci nu emit semnal. Marcarea SAE cu frecventa radio utilizeaza doua antene cadru montate in interiorul unor tuburi inversate in forma de U de ambele parti alea unei intrari. Una dintre antene transmite un semnal continuu cu frecventa radio de la 3 la 8 MHz.

Un circuit simplu, nealimentat din marcaj,receptioneaza acest semnal si il retransmite la frecventa mai redusa. A doua antenna ecraneaza frecventa transimtatorului si “asculta” semnalele slabe, de frecventa mai redusa care indica momentul scoaterii marcajului din magazine. La detectarea unui semnal ea declanseaza o alarma sonora sau vizuala, iar personalul de securitate din magazin isi va incepe


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org