Referat - Personalitatea umana

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
453
Etichete
personalitatea, umana
Descarcari
370
Nota
0 / 10 - 0 voturi




































Cuprins


Cuvânt înainte………………………………………………………...……………..4
Definirea conceptului de personalitate……………………………………5
Problema ereditatii…………………………………………………………..8
Factorul social………………………………………………………………11
Natura si cultura……………………………………………………………15
Structura personalitatii……………………………………………………16
Dinamica personalitatii…………………………………………………..19
Personalitatea si vocatia………………………………………………….22
Concluzii…………………………………………………………………………..24
Bibliografie……………………………………………………………………….25


























Cuvânt înainte




În zilele noastre se vorbeste tot mai mult despre personalitatea unui om si impactul acesteia asupra societatii, acest lucru îndemnându-ma sa scriu lucrarea pe aceasta tema.
„ Personalitatea umana ” este un subiect vast, caruia i s-au dat numeroase interpretari si definitii. Cu toate acestea, subiectul ramâne înca foarte putin cunoscut.
În continuare voi trata conceptul de personalitate, formarea acestuia si integrarea personalitatii în mediul social în care traim.





Mina Madalina























Definirea conceptului de personalitate


Analiza functionala a diferitelor elemente luate separat da rezultate pozitive numai atunci când le consideram ca verigi aflate în strânsa legatura ale unui întreg indivizibil. În plan psihologic, „elementele” ar fi procesele, functiile si însusirile psihice; întregul - Personalitatea. Problema personalitatii ocupa azi un loc central atât în cercetarile teoretice cât si aplicative. Cu toate acestea, în afara de „inteligenta” , nici un alt concept al psihologiei nu este atât de complex si nedeterminat ca cel de „personalitate”. În 1931, G.W. Allport enumera peste 50 de definitii, iar astazi McClelland gaseste peste 100 de definitii ale termenului. Se apreciaza ca la ora actuala pot fi delimitate cu usurinta cel putin 10 – 12 scoli personologice. Printre cele mai cunoscute se numara: teoria psihanalitica (S. Freud, A. Adler, K. Jung, s.a


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org