Referat - Redactarea lucrarii de licenta

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
467
Etichete
redactarea, lucrarii, licenta
Descarcari
315
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cum se scrie o lucrare (de diploma)
Întrebari Des Puse (FAQ) despre lucrarea de diploma



Care este scopul unei lucrari de diploma?

Sa va învete sa scrieti despre munca voastra. Sa va învete sa formulati o documentatie tehnica de o maniera profesionista. Sa va învete sa cautati prin literatura de specialitate sau pe internet alte abordari pe aceeasi tema. Sa va învete sa prezentati o problema de la scop la solutie. Sa va învete sa va exprimati în scris de o maniera riguroasa. Un document scris este unul care ramîne si poate fi oricînd consultat si criticat. De aceea reflectati de 10 ori si scrieti o singura data.

Nu în ultimul rînd o teza reprezinta si un certificat pentru Facultatea care te-a format ca ati ajuns la maturitatea necesara pentru a începe o cariera profesionala ori stiintifica. Este un document cu valoare de atestare, care se pastreaza si care poate sa probeze, în anii ce vin, ca diploma care vi s-a eliberat este reala si nu masluita.

Cînd încep sa scriu la teza si în ce ritm lucrez la ea?

Începeti sa lucrati la teza cu mult înainte de prezentare. Cel mai bine e ca în perioada în care lucrati la program, în care acumulati ori triati date, în care cititi ce au facut altii si încercati sa sistematizati, sa faceti note. Acestea le puteti strînge într-un numar de dosare egal cu numarul capitolelor lucrarii, pe fiecare dosar înscriind titlul capitolului. În felul acesta, cînd va hotarîti sa treceti la operatia de redactare a tezei, în locul unei operatii de compunere, de creatie, anevoioasa si supusa riscurilor, veti avea de facut mai mult una de triere, de organizare si interpretare, de reformulare a materialelor adunate. Tot adunînd note, conceptia unui capitol se va forma de la sine. La un moment dat va va fi astfel usor sa detaliati pe coperta dosarului continutul capitolului.

Notînd, cu gîndul la lucrare, înca din perioada în care lucrati la program, face scrierea mai usoara pentru ca totul este înca proaspat în minte. Mai mult, în aceasta


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org