Referat - Licenta-informatica

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
317
Etichete
licentainformatica
Descarcari
218
Nota
0 / 10 - 0 voturi

INTRODUCERE
În primul capitol “Elemente privind proiectarea si realizarea Sistemelor Informationale” este prezentat sistemul informational.
Un sistem informational este un ansamblu de oameni, echipamente, software, procese si date destinate sa furnizeze informatii active sistemului decizional, informatii necesare în elaborarea de solutii pentru problemele cu care se confrunta managerii agentilor economici. Sistemul informational face legatura între sistemul de conducere si sistemul condus si este subordonat sistemului de conducere.
Sistemul informatic este o parte a sistemului informational în care procesul de culegere, transmitere, stocare si prelucrare a datelor se realizeaza utilizând elemente sau componente ale TI, adica mijloace de calcul si de comunicare moderne, produse software specializate, proceduri si tehnici specifice la care se adauga personalul specializat.
Rolul sistemului informational este de a transmite informatia între diferite elemente. În cadrul sistemului informational, majoritatea activitatilor se pot desfasura cu ajutorul tehnicii de calcul. Se pot prelucra datele primare si apoi, rezultatul poate fi transferat mai departe, catre alt compartiment spre prelucrare. Transferul se poate face si el pe cale electronica, prin intermediul unei retele de calculatoare sau cu ajutorul modemului.
Într-un sistem informatic pot intra: calculatoare, sisteme de transmisie a datelor, alte componente hardware, software-ul, datele prelucrate, personalul ce exploateaza tehnica de calcul, teoriile ce stau la baza algoritmilor de prelucrare, etc.
Se poate spune deci, ca sistemul informational este inclus în sistemul informatic, acesta din urma fiind o componenta esentiala a primului.
Pentru realizarea unui sistem informatic eficient, trebuiesc avute în vedere urmatoarele reguli de baza, ce au fost deduse din practica:abordarea globala modulara, Criteriul eficientei economice, orientarea spre utilizatori, asigurarea unicitatii introducerii datelor, antrenarea benef


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org