Referat - Infractiuni informatice

Categorie
Referate Drept
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
318
Etichete
infractiuni, informatice
Descarcari
264
Nota
0 / 10 - 0 voturi




















Infractiuni informatice



















Introducere

Amploarea infractiunilor informatice in Romania, un alt drum al infractiunii sau o alta faza a dezvoltarii ei in raport cu societatea.
Am putea vorbi despre infractiuni,ca anumite tipuri dintre acestea sunt in scadere dar si ca alte noi infractiuni au aparut si sunt in continua crestere si dezvoltare.
Daca putem spune ca anumite infractiuni clasice si care au o vechime in societate sunt in scadere, datorita operativitatii , logisticii, experintei organelor care sunt in masura sa stopeze , anihileze sau sa combata aceste infractiuni, la fel putem spune ca noile infractiuni cum sunt si cele informatice au luat o deosebita amploare, sunt in continua crestere si le putem numi sau raporta la evolutia si dezvoltarea societatii.
Ar fi prea putin spus ca in Romania aceste tipuri de infractiuni se afla pe o treapta inferioara , raportand Romania la celelalte tari mai bine dezvoltate, deoarece natura acestor gen de infractiuni este favorabila orcarei tari mai slab sau mai bine dezvolate, difera doar modul de operare si alti factori, insa latura obiectiva este una si aceeasi indifferent de locul unde are infractiunea se naste sau are loc.
Evolutia si necesitatea calculatorului in societate a dus si la diversificarea infractiunilor, iar daca, cu ani in urma se zvonea ca pe viitor computerul va preface toate fomele de delicventa, astazi avem deja ca studiu , analiza si lupta impotriva acetor genuri de infractiuni. Omul este cel care are puterea de a converti orice lucru bun in arma.
Calculatorul alaturi de noile tehnici tipografice (scanerele, imprimantele laser si color, CD-ROM-ul) si multe altele folosite de om in alte scopuri decat cele legale sa sporeasca numarul infractiunilor informatice .









CAPITOLUL I
Tipuri de infractiuni din dom


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org