Referat - Poluarea electromagnetica a mediului

Categorie
Referate Ecologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
371
Etichete
poluarea, electromagnetica, mediului
Descarcari
312
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Poluarea electromagnetica a mediului
1.Generalitati
Dezvoltarea exploziva a utilizatorilor de energie electrica precum si a aplicatiilor din domeniul transmiterii informatiei pe suport electromagnetic, specifica civilizatiei moderne a condus la aparitia a numeroase probleme referitoare la expunerea biologicului la influenta campului electromagnetic din mediu.
Utilizarea radiatiei electromagnetice din domeniul radiofrecventelor este din ce in ce mai frecventa. Transmisiunile prin satelit, telefonie celulara, utilizarea sistemelor termice cu microunde se extinde tot mai mult. In acest sens, efectul net si cuantificabil al radiatiei electromagnetice este cel termic, pentru care organismele internationale au stabilit norme de siguranta. De asemenea cercetatorii au semnalat efecte in sinteza naturala a anumitor substante, carcinogeneza, producerea unor stari de depresie, cefalee,etc.
Instalatiile electrotehnice si electronice de mica si medie putere penetreaza tot mai mult viata cotidiana, atat in mediul casnic cat si in cel socio-profesional, in special categoriile de populatie ce au ocupatii in sau conexe cu telefonia, informatica, instalatiile sau sistemele electrice din economie.
Odata cu cresterea numarului de aplicatii in domeniul electrotehnicii si electronicii si a complexitatii tehnologiei informatice, in interiorul sistemelor si intre sisteme, au fost puse in evidenta noi interactiuni [1],[2]. Domeniul frecventelor aplicatiilor tehnice s-a extins continuu, de la frecvente de ordinul Hz pana la ordinul GHz, corespunzand la lungimi de unda de la 1000 Km la 0,1 m.
Domeniul frecventelor tehnice se suprapune tot mai mult peste spectrul natural de frecvente(Fig.1).

Astfel, dezvoltarea electronicii , in special a aplicatiilor cu viteze de procesare si transmisie ridicate si cu consumuri reduse, a electrotehnicii neliniare, prin diversificarea retelelor de comunicare si transmisii de date


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org