Referat - Operatiuni cu actiuni si obligatiuni

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
349
Etichete
operatiuni, actiuni, obligatiuni
Descarcari
228
Nota
0 / 10 - 0 voturi

OPERATIUNI CU ACTIUNI SI OBLIGATIUNI



DEFINITIE!
Piata financiara reprezinta piata pe care se intalnesc cererea si oferta de titluri de valoare si se formeaza pretul acestora numit curs.

Cursul se formeaza liber pe piata in functie de cerere si oferta,exista insa factori care actioneaza prin intermediul cererii si ofertei,cum ar fi veniturile anterioare aduse de titlurile de valoare.
Rata dobanzii
Situatia economica de ansamblu
a)Piata financiara primara:reprezinta piata pe care sunt oferite spre vanzare actiunile si obligatiunile noi pe aceasta piata,vanzatorii de titluri urmaresc sa obtina capitalul necesar pentru cumpararea cu cartile de valoare,reprezinta o forma alternativa de plasament a resurselor financiare alaturi de depozitele bancare,valuta,aur etc.
-titlurile se vand la un curs,de regula,la valoarea nominala inscrisa pe titlu;emitentii isi plaseaza emitentele prin intermediul bancilor platindu-le un comision.
b)Piata financiara secundara:este piata pe care se tranzactioneaza titlurile de valoare emise anterior,cea mai importanta forma a pietei financiare este bursa de valori,vanzatorii si cumparatorii se intalnesc la bursa prin intermediul agentilor de schimb numiti BROKERI;acestia vand si cumpara titluri in baza ordinelor primite de la clienti.
-operatiuni la vedere in care tranzactia se incheie in momentul convenirii ei
-operatiuni la termen:
T0 T1
20.000 10.000
30.000
In momentul tranzactiei se stabileste numarul titlurilor,cursul de tranzactionare si data ulterioara de incheiere a tranzactiei numita zi de scadenta,in aceste conditii una din parti castiga iar alta pierde,operatiunile la termen fiind in general speculative.Vanzatorul mizeaza pe scaderea cursului titlurilorpentru ca la scadenta el va reusi sa vanda titlul mai scump decat valoarea lui de plata.Cumparatorul mizeaza pe cresterea cursului titlurilor pana la data scadentei pent


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org