Referat - Morala religioasa si femeia

Categorie
Referate Filozofie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
366
Etichete
morala, religioasa, femeia
Descarcari
318
Nota
0 / 10 - 0 voturi

LICEUL TEORETIC ROMAN-ENGLEZ “ION CREANGA”



CONFERINTA STIINTIFICO-PRACTICA LA FILOZOFIE


MORALA RELIGIOASA SI FEMEIA










ELABORAT:MIHAELA TESLEV
VERIFICAT:NINA UZICOV






















CHISINAU 2006




CUPRINS:











INTRODUCERE
GENEZA PACATULUI
FEMEIA SI PACATUL
INCHEIERE


















I. INTRODUCERE
Scriptura este mai mult decât clara: Moartea este plata pacatului. Pacatul este calcarea legii. Legea este o transcriere a caracterului lui Dumnezeu.Iar Dumnezeu este acela care a facut barbatul si Femeia,care mai tirziu a raspindit pacatul.
Dar ce urmeaza dupa infaptuirea pacatului ?Morala.Si anume morala religioasa pentru ca pacatul are o geneza biblica si respectiv morala nu poate fi alta decit una religioasa.
Dumnezeu,prin maretia Sa a creat un Guvern Ideal,insa omul,si nu un oarecare om,ci anume fiinta omeneasca de gen feminin a stricat echilibrul Guvernului,dezonorindu-l intr-un fel.

II. GENEZA PACATULUI

Scopul lui Dumnezeu din toate timpurile a fost si este de a scapa lumea de pacate.Insa si pacatul isi are obirsia sa.Natura pacatului,conform credinciosilor inraiti este spurcata si mirsava.Conform bibliei exista cineva care a raspindit pacatul.Si nu oricine,ci ea,Eva,Femeia este « vinovata » de tot raul Pamintului.Ca daca nu avea sa existe Eva,pentru ca a nume Ea,Femeia,a raspindit pacatul,lumea avea sa fie pur si simplu perfecta din toate punctele de vedere.Cu toate ca Biblia neaga faptul discriminarii,totul este evident :discriminarea a persistat si in timpurile biblice si nu a incetat niciodata.
Se spune ca Eva a pacatuit in absenta sotului ei,a luat-o pe dinainte si in calitate de cap,Adam s-a razvratit impotriva legii divine.Rezultind


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org