Referat - Coreea - Botswana

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
300
Etichete
coreea, botswana
Descarcari
266
Nota
0 / 10 - 0 voturi




ANALIZA GEODEMOGRAFICA
A STATELOR:COREEA DE SUD SI BOTSWANA

RESUME:Dans l’oeuvre ci-dessus,on fait preuve d’une presentation de la situation demographique des etats:Coreea de sud et Botswana dans la periode 1950-2025.Les choses qu on evalue sont :la population,le mouvement naturel,le mouvement migratoire,la structure de la population. On mis l accent sur la natalite et la mortalite,pour marquer la diferrence de point de vue demographique a cause du developpement economique different.
CUVINTE CHEIE :natalitate, mortalitate,evolutie, structura populatiei,dezvoltare.
METODOLOGIE :Lucrarea întruneste date statistice secundare provenite din lucrari din ndomeniul demografiei, socialului, politicului sau istoriei acestor tari. Indicatorii demografici au fost evaluati prin intermediul metodei analizei comparative. Pentru vizualizarea anumitori indicatori s-a folosit metoda grafica
Limitele lucrarii :din lipsa de informatii analiza lucrarii nu s-a putut realiza in întregime:analiza migratiei nete nu s-a facut pentru toata perioada avuta în vedere,structura socio-economica s-a realizat doar pentru anul 2002,acelasi lucru si pentru structura etno-culturala.
INTRODUCERE:
Coreea de Sud(sau Republica Coreeana),este situata în Asia Orientala,maginit oarecum de arhipeleagul japonez si marile limitrofe. Spre deosebire de Coreea Botswana este o tara africana(africa Australa) care nu are iesire la mare.
Cele doua state fac parte din categorii demografice diferite:Coreea avea in 2000 peste 45 de milioane de locuitori,aproape de 40 de ori mai mult populatia Botswanei. Apar diferentieri astfel si din punct de vedere al densitatii:Coreea face parte din teritoriile cu densitate foarte ridicata,situata în zona cu cele mai mari concentrari umane,alaturi de Japonia, China, Taiwan-459loc/km ², fata de Botswana ce ajunge doar la 3loc/km ². Cele mai aglomerate areale sunt în zona Seul(N-V) si în câmpiile fertile din S si S-V, iar în Botswana concentrarea este cu prec


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org