Referat - Coreea

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
304
Etichete
coreea
Descarcari
176
Nota
0 / 10 - 0 voturi

COREEA


Coreea cu frumusetea ei pitoreasca si mostenirea culturala si istorica unica, are multe de oferit turistilor. Tara peninsulara cu patru anotimpuri distincte, ea se mandreste cu frumoasele ei plaje, munti si rauri. Exista o multime de vechi temple budiste, palate regale, statui, pagode, obiecte de interes arheologic, fortarete, sate cu traditii populare si muzee.

In ultimele doua decenii, industria turismului s-a dezvoltat foarte rapid. Numarul turistilor straini a crescut de la 84216 in 1967 la 2340462 in 1988. Acest salt este o consecinta fireasca a cresterii excelente a tarii.

Moneda coreeana se numeste won si este usor convertibila in dolari S.U.A. dolari Hong Kong, yeni japonezi si lire sterline.

Fosta resedinta regala, Seul este astazi al zecelea mare oras al lumii, in care trecutul si prezentul coexista intr-o maniera fascinanta. Palatele cu vechime de secole, portile, templele si pretioasele obiecte de arta din muzee atesta trecutul glorios al orasului, in timp ce fatadele sclipitoare ale zgaraie-norilor si traficul intens sunt o dovada a prezentului palpitant. Avand o populatie de mai mult de zece milioane de locuitori, orasul este nu numai capitala administrativa a Republicii, ci si centrul sau politic, economic, cultural si educational.
Exista in Seul patru palate regale, care dateaza din timpul regatului Choson (1392-1910) : Kyongbokkung, Toksugung. Trebuie mentionat si vechiul templu regal Choson. Piwon, sau, Gradina Secreta, aflata in apropierea palatului Ch’angdokkung, se remarca si ea prin peisaje incantatoare si constructii clasice. Alte obiecte de interes turistic pentru vizitatorii straini sunt : Muzeul National, Institulul National de Muzica Clasica, Centrul Cultural Sejong, Palatul Artelor Hoam. Turistului strain i se recomanda cu caldura mancarurile coreene, fie la un restaurant modern, fie la unul elegant, i


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org