Referat - Marile metropole II

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
366
Etichete
marile, metropole
Descarcari
209
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Marile metropole II
Plaja Ipanema
Rio de Janeiro (însemnând Râu de Ianuarie în portugheza) este numele unui stat si a unui oras în sud-estul Braziliei. Orasul este faimos pentru plajele sale cu hoteluri alineate, Copacabana si Ipanema, pentru imensa statuie a lui Isus Cristos Mântuitorul ("Cristo Redentor") de pe muntele Corcovado, si pentru carnavalul sau anual. Populatia orasului este de aproximativ 6.150.000 locuitori (2004), ocupând o suprafata de 1256 km². Zona metropolitana curpinde o populatie estimata între 10 si 13 milioane.
Cuprins
1 Istorie
2 Sectoarele Orasului
2.1 Centro
2.2 Zona de Sud
2.3 Zona de Nord
2.4 Zona de Vest
2.5 Barra da Tijuca
3 Favelas
4 Carnaval
5 Fotbal
6 Diverse
7 Vezi si
8 Legaturi externe

Istorie
Golful în care este situat Rio de Janeiro (Golful Guanabara) a fost descoperit de europeni pe 1 ianuarie, 1502, prin exploratorul portughez Gaspar de Lemos; l-a numit "Rio" pentru ca a crezut ca era mai degraba o gura de râu decât un golf.
Orasul Sfântul Sebastian Rio de Janeiro a fost fondat la 1 martie 1565 în onoarea regelui Sebastian I al Portugaliei.
Rio de Janeiro a fost capitala Braziliei din 1764 pâna în 1960, când guvernul a fost transferat la Brasília, dar acesta a ramas unul dintre cele mai importante orase din tara, al doilea cel mai mare dupaSão Paulo. Între 1808 si 1821, în timpul invaziei napoleonice asupra Portugaliei metropolitane, orasul a deveni capitala Portugaliei si a extinsului sau imperiu.


1888 Harta germana a orasului
Sectoarele Orasului
Orasul este împartit adesea între centrul sau istoric (Centro), Zona de Sud dezvoltata în turism, cu plajele sale faimoase la nivel mondia, Zona de Nord unde dezvoltata industriala, Zona de Vest si regiunea noua Barra da Tijuca.
Centro
Centro este zona istorica a orasului. Atractii turistice importante sunt Biserica Candelaria si catedrala modernista, Teatrul Municipal si câteva muzee. Centro ramâne inima comunitatii de afaceri a orasului. "Bondinho", un tramv


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org