Referat - Terra vazuta de pe satelitul Svu 33 Neo

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
337
Etichete
terra, vazuta, satelitul, svu, neo
Descarcari
320
Nota
0 / 10 - 0 voturi










Prin poluarea mediului se întelege modificarea compozitiei normale a mediului si/sau prezenta unor componenti straini care prin actiunea lor, prin concentratia în care se gasesc si prin timpul cât actioneaza asupra omului, produc alterarea starii de sanatate sau creeaza disconfort.Ea reprezinta una din problemele fundamentle ale umanitatii si este consecinta ruperii echilibrului ecologic dintre om si natura.
Dupa provenienta factorilor care o cauzeaza
Poluare naturala -eruptii vulcanice
-cutremure
-inundatii
-comete si meteoriti
-erodarea solului
Poluarea artificiala -biologica
-fizica
-chimica
Un tip de poluare este poluarea chimica, care sub aspectul poluarii organice poate fi considerata tot atât de veche ca si poluarea biologica care o întovaraseste. Dar poluarea chimica s-a dezvoltat pe masura ce omul a utilizat din ce în ce mai multe substante chimice de sinteza, substante necunoscute în trecut si inexistente în natura. Poluarea chimica este caracteristica zonelor dezvoltate , dar si a celor în curs de dezvoltare si îmbraca în prezent cel mai larg evantai de poluanti.

Prin poluarea aerului se întelege prezenta în atmosfera a unor substante care, în functie de concentratie si/sau timp de actiune, produc modificari ale sanatatii, genereaza disconfort si altereaza mediul. Aceste substante pot fi diferite de cele care se gasesc în compozitia normala (ideala) a aerului(In compozitia aerului apar:azotul 78,09%, oxigen 20,94%, argon 0,93%, CO2, 0,03% neon, kripton, xenon, heliu, hidrogen, ozon si alti vapori de apa) sau pot sa fie compusi care fac parte din acestea, cum ar fi ozonul, dioxidul de carbon, radonul etc.
Clasificarea cea mai folosita a poluantilor atmosferici tine cont de starea de agregare a poluantilor si în acest mod se stabilesc dou


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org