Referat - Terra Australis Incognita

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
362
Etichete
terra, australis, incognita
Descarcari
222
Nota
0 / 10 - 0 voturi

1



Terra Australis Incognita



Lumea de la antipozi, Australia-candva "Terra Australis Incognita"- prezinta si astazi pentru un roman o fascinatie aparte, careia odinioara nu i s-a sustras de pilda, nici Mihail Sadoveanu, cand a asternut pe hartie poveste despre Tara Cangurului. Acest continent situat "la capatul lumii" reprezinta o cu totul alta lume pe care eu, ca european as vrea sa o cunosc nu numai din literatura ci si din realitate.
Continentul cangurului si al ursului Koala, al cainelui dingo m-au fascinat de mult timp si din perspectiva istorica datorita legendarului haiduc Ned Kelly si a perioadei de pionierat in frunte cu neinfricatul navigator James Cook.
Imi propun in aceasta lucrare sa prezint o lume atat de departe, de diferita de lumea in care eu traiesc datorita traditiilor, climei, al istoriei sale dar atat de apropiata datorita conceptiilor pe care le au oamenii din secolul XXI, idei care uneori ma surprind ca fiind foarte asemanatoare cu ale mele.















2



I Repere istorice



Datorita indigenilor exista o bogata traditie orala de factura magica, in care se afla foarte multe povesti si legende mitologice in care plantele, animalele sunt mitificate. Despre originea aborigenilor sunt mai multe ipoteze, unele considerand ca provin din India Meridionala, altii ca acestia priovin din zona Noii Guinee, ca sunt rezultatul unei zone locale de antropogeneza. Oricum, datele despre vechimea bastinasilor pe continent sunt ca ar fi de circa 40.000 de ani i.Hr. In zona orasului Melbourne exista o cultura mezolitica numita "Kartan" ce ar fi existat cu 10.000 de ani in urma. Ea se caracterizeaza prin folosirea unor unelte rudimentare pentru scormonitul pamantului, lanci de lemn, pietre de forme diferite. A urmat cultura "Tartangan" cu aproximativ 6000 de ani in urma in care bastinasii au perfectionat


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org