Referat - Cum functioneaza un modem de cablu

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
318
Etichete
cum, functioneaza, modem, cablu
Descarcari
231
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cum functioneaza un modem de cablu:

V-ati putea gândi ca un canal de televiziune ar putea ocupa ceva "spatiu" electric, sau latime de banda pe cablu. În realitate, fiecarui canal TV îi este alocat un canal de 6 megaherti (MHz, sau milioane de cicluri pe secunda) pe cablu. Cablul coaxial folosit în televiziunea prin cablu poate transporta sute de megaherti de semnale. Într-un sistem de televiziune prin cablu, semnalele fiecarui canal primesc o "portiune" de 6MHz din latimea de banda disponibila, si apoi sunt trimise pe cablu catre casa dumneavoastra. În unele sisteme, cablul coaxial este singurul mediu folosit pentru distribuirea semnalelor. În alte sisteme, este folosita fibra optica pentru a conecta compania de televiziune prin cablu cu alte arii sau cartiere, dupa care fibra optica este continuata prin cablu coaxial, pentru distribuire în case.

Când o companie de cablu ofera acces Internet prin cablu, informatia poate folosi aceleasi cabluri pentru ca modemul de cablu pune datele de download (datele dinspre Internet spre un calculator) într-un domeniu de 6 MHz. Pe cablu, datele arata ca si cum ar fi un canal TV, si ocupa latime de banda cât un canal TV. Datele de upload (datele transmise de la un calculator spre Internet) ocupa si mai putin din latimea de banda, doar 2 MHz, pornindu-se de la ideea ca majoritatea primesc mult mai multa informatie decât trimit. Pentru a pune datele de download si de upload pe un cablu de televiziune e nevoie de 2 tipuri de echipament: un modem de cablu la client si un sistem terminator pentru modemul de cablu (CMTS) la provider.
Modemurile de cablu pot fi interne sau externe. În unele cazuri, modemurile de cablu pot fi parte a unei unitati care necesita doar o tastatura si un mouse pentru acces Internet. Toate modemurile de cablu contin : un tuner, un demodulator, un modulator, un dispozitiv de control al accesului la mediu (MAC) si un microprocesor.
Tuner
Tunerul se conecteaza la mufa de cablu, uneori cu ajutorul unui spli


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org