Referat - Reteaua internationala

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
324
Etichete
reteaua, internationala
Descarcari
250
Nota
0 / 10 - 0 voturi


 Reteaua internationala

Internetul este o retea internatonala de computere care este conectata cu al-te retele de computere.
La începutul anilor ’90 , Internetul s-a extins foarte rapid , pe masura ce toti mai multi oameni de afacere, si nu numai ei, au început sa descopere avantajele trans-miterei postei, stirilor, informatiilor, precum si a unor date din domeniul informaticii si a compu-telor, oriunde in lume, aproape instantaneu.
Tehnologia pe care se bazeaza Internetul a luat nastere în anul anul 1969, sub forma unui proiect de cercetare numit ARPAnet, initiat de Departamentul American al Apararii. Scopul acestui proiect era acela de a încerca sa construiasca o retea de computere capabila sa reziste unui atac nuclear; daca o bomba ar fi cazut pe o parte a retelei, restul acesteia ar fi trebui sa ramânu functionala. Aceasta “filosofie” a ramas si astazi valabila pentru proiectarea Internetului. Datele sunt transmise în “pachete”, folosind tehnici de comunicatie standard numite ”Protocoale Internet” (TCP/IP). A-tâta timp cât „pachetele” sunt corect adresate, ele pot fi transmise de la oricare com-puter de pe Internet catre oricare alt computer de pe Internet, pe orice ruta. Daca o parte a retelei „cade”, fluxul de date pur si simplu ocoleste defectiunea aparuta. A-ceasta face ca sistemul sa fie foarte robust si este si motivul pentru care se crede ca es-te imposibila impunerea pe Internet a unei cenzuri dorita de politicieni.


Sprijin pentru cercetare


Una dintre cele mai importante parti ale Internetului a fost construita la mij-locului anului 1980, cu sprijinul Fundatiei Nationale de Stiinta a Statelor Unite (FNS), pentru a permite tuturor cercetatorilor universitari din tara sa benificieze de resursele costisitoare ale celor cinci centre de calcul regionale , pe care FNS le construia simul-tan. La vreamea aceea, folosirea Internetului era limitata


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org