Referat - Tehnologii asistate de calculator

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
368
Etichete
tehnologii, asistate, calculator
Descarcari
303
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Tehnologii asistate de calculator
Tipuri de date si operatii specifice acestora


Excel trateaza lista ca pe un set de date dintr-o foaie de calcul obisnuita, pana cand selectati una dintre optiunile meniului Data. Prin optiunile acestui meniu el va trata lista ca pe un tabel dintr-o baza de date relationala.

Pentru ca Excel sa trateze lista ca pe un tabel dintr-o baza relationala si nu ca pe un set de date dintr-o foaie de calcul, trebuie respectate urmatoarele reguli:
Nu se construieste intr-o foaie de calcul decat o singura lista, deoarece unele facilitati pentru administrarea listelor (cum este de exemplu operatia de filtrare) nu pot folosi la un moment dat decat o lista.
Daca in foaia de calcul mai exista si alte date, trebuie sa lasati liber cel putin un rand intre lista si aceste date pentru ca Excel sa poata detecta si selecta usor lista atunci cand executati operatii de sortare, filtrare si inserare de formule pentru calcule statistice sau de subtotaluri.
Nu inserati randuri randuri si coloane libere in interiorul listei deoarece Excel foloseste acest mecanism pentru a lista de restul foii de calcul.
Scrieti etichetele coloanelor in primul rand al listei astfel incat Excel sa le poata recunoaste ca nume de campuri pe care sa le le foloseasca apoi la operatiile de cautare si organizare a datelor si la crearea rapoartelor.
Celulele dintr-o coloana trebuie sa contina informatii de acelasi tip, la fel ca si campurile dintr-un tabel al bazei de date. De exemplu, daca aveti o coloana cu numele Data nasterii, toate celulele din acea coloana a listei trebuie sa contina o data de tip data calendaristica, in care sa se pastreze data nasterii. Pentru a avea o flexibilitate cat mai mare in exploatare (in special in operatiile de cautare si de filtrare), este bine sa descompuneti datele cat mai mult. De exemplu, daca trebuie sa inregistrati in lista respectiva o persoana dupa diferite elemente ale adresei (de exemplu numele strazii si numarul blocului) este bine sa de


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org