Referat - Albert Einstein II

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
349
Etichete
albert, einstein
Descarcari
195
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Albert Einstein II

Einstein a devenit un simbol al stiintei moderne, o figura care a rasturnat toate tiparele definitiei americane a eroului. Einstein a fost primul superstar intelectual si si-a câstigat popularitatea în singurul fel pe care îl puteau accepta americanii – printr-o inteligenta intuitiva, neacademica, aplicând descoperirile mintii sale geniale la lucruri pragmatice, precum rachetele si bomba atomica.
Pe Einstein l-a ajutat enorm faptul ca nu era asociat cu nici o institutie de învatamânt universitar cu renume si ca statutul sau nu depindea de o creditare oficiala – lucruri fata de care americanii au o atitudine duala: insista asupra lor si, pe de alta parte, nu au încredere în ele. Dimpotriva, Einstein a fost savantul care a câstigat simpatia multimilor, a oamenilor obisnuiti cu toate ca vorbea limba obscura, oraculara a matematicilor. Parea venit de pe alta planeta, plutind desupra aspectelor vietii obisnuite, în modul care li se pare atât de fascinant oamenilor obisnuiti: un visator, un savant cu capul în nori.
Albert Einstein s-a nascut pe 14 martie 1869 la Ulm, un oras modest din Germania, într-o familie de everi. Tatal sau, Hermann Einstein, era electrician si avea veleitati de inventator. Mama sa, Pauline Koch, avea o fire serioasa si înclinatii muzicale, interpretând foarte bine la pian sonatele lui Beethoven – de la ea va mosteni Albert Einstein pasiunea pentru muzica clasica. Fratele mamei sale, Caesar Koch, inginer de profesie, care locuia împreuna cu familia, a avut o influenta foarte mare asupra copilului, mai ales în ceea ce priveste stiintele exacte. Unchiul sai I-a revelat lui Einstein latura pasionanta a matematicii: ,,Este o stiinta amuzanta. Când alergam dupa un animal si nu putem sa-l prindem, îl denumim pentru moment cu x si continuam sa-l urmarim pâna când îl vârâm în sac.”
Când micul Albert avea 5 ani, tatal sau I-a aratat o busola de buzunar – un obiect care l-a fascinat realmente. Proprietatea misterioasa a acului busolei


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org