Referat - Piramida lui Cheops

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
323
Etichete
piramida, lui, cheops
Descarcari
230
Nota
0 / 10 - 0 voturi

PIRAMIDA LUI CHEOPS



Piramida lui Cheops de la Giseh, in Egipt, de numita estfel dupa cel ce a dispus sa fie construita, faraonul egiptean Cheops (circa 2551-2528 i.Hr.), este cea mai veche si totusi unica minune a lumii pastrata mai bine. Datorita marimii ei este denumita si  « Marea Piramida »
Piramida lui Cheops este cea mai mare constructie ridicata vreodata de om – cu exceptia Zidului chinezesc. Are inaltimea de 246,6 m, adica aproximativ cat un zgarie-nori cu 50 de etaje. Pe suprafata bazei ei de 230 x 230 m ar incapea impreuna cele mai mari cinci biserici din lume- San Pietro de la Roma, St Paul’s Cathedral si Westminster Abbey de la Londra, domurile din Florenta si Milano.Din masa de piatra care constituie Piramida lui Cheops ar fi putu fi construite toate bisericile ridicate germania in ultima mie de ani.
Ordinul de construire a piramidei a fost dat de tanarul faraon Cheops, imediat dupa moartea tatalui sau, Snofru.Aidoma tuturor stramosilor sai, incepand cu faraonul Djoser(circa 2609-2590 i.Hr.), si Cheops dorea sa fie inmormantat intr-o piramida. Si, la fel ca toti predecesorii sai, nutre dorinta ca piramida sa fie mai mare, mai frumoasa, mai stralucitoare decat toate cate existau.Insa era nevoie de pregatiricomplexe inca inainte ca primul dintre cele peste doua milioane de blocuri din calcar care constituie piramida sa fie adus din cariera aflata pe malul rasaritean al Nilului. In primul rand era vorba de gasirea unui loc potrivit pentru constructie.Piramida cantareste 6 400 000 tone – prin urmare era nevoie de o fundatie solida, astfel constructia s-ar fi naruit sub propia ei greutate. Acest loc a fost gasit la sud de actuala capitala egipteana Cairo, pe o proeminenta a podisului desertic, la sapte kilometrii vest de actualul sat Giseh – un fundament stancos, care putea sustine greutatea piramidei.


Mai intai s-a nivelat fundatia.Pentru aceasta, s-a construit in jurul suprafetei propuse un zid etans, din nisip si pietre. In patratul respecti


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org