Referat - Piata birourilor de traduceri

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
381
Etichete
piata, birourilor, traduceri
Descarcari
240
Nota
0 / 10 - 0 voturi








Birou de traduceri
Februarie 2003

Piata
Majoritatea birourilor de traduceri care functioneaza în România ofera servicii complexe, în sensul ca dispun de traducatori specializati în numeroase limbi straine, începând cu cele de circulatie internationala (engleza, franceza, germana, italiana, spaniola) si terminând cu cele foarte rar utilizate.
Pentru a putea oferi clientilor servicii cât mai complexe, multe birouri de traduceri se asociaza cu notariate (eventual având punctul de lucru în imediata apropiere sau chiar în aceeasi incinta cu firma de traduceri), notariatul asigurând legalizarea documentelor traduse. În acest caz, clientilor le este înmânata traducerea tiparita, dar exista si varianta imprimarii acesteia si pe alte suporturi (discheta, CD).
Multe birouri de traduceri ofera, pe lânga activitatea de baza, servicii complementare, dintre care se pot enumera: consultanta de specialitate, legare/îndosariere, scanare, preluarea – predarea materialelor la sediul/domiciliul beneficiarului. În functie de strategia firmei, aceste servicii pot fi taxate suplimentar sau pot intra în pretul prestatiei de baza.

Din punct de vedere geografic, piata firmelor de traduceri se concentreaza în marile orase, unde exista suficienti clienti pentru a putea genera rentabilitate în activitatea respectivei societati. Localitatile cu o populatie redusa si mai ales cele cu activitate economica slaba nu reprezinta medii propice pentru plasarea afacerii.

Clientii
Clientii sunt atât societati comerciale, cât si persoane fizice. Firmele apeleaza de cele mai multe ori la asemenea birouri pentru traduceri de contracte comerciale între parteneri din tari diferite, corespondenta comerciala, oferte, manuale continând instructiuni de utilizare a unor produse, acte contabile.













Persoanele fizice traduc cel mai des diplome de studii, certificate de nastere/casatorie, lucrari, articole, contracte de munca, fise medicale, programe analitice din facultate, recomandari, adeve


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org