Referat - Interferente medicale,psihologice si sociale in abordarea pacientului

Categorie
Referate Medicina
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
772
Etichete
interferente, medicalepsihologice, sociale, abordarea, pacientului
Descarcari
348
Nota
0 / 10 - 0 voturi


INTERFERENTE MEDICALE, PSIHOLOGICE SI SOCIALE ÎN ABORDAREA PACIENTULUI


Medicina este o ramura a stiintelor biologice care studiaza corpul omenesc si functionarea lui, în scopul conservarii si restabilirii sanatatii. În 1978, OMS a revolutionat conceptul de sanatate, definind sanatatea ca starea completa de bine bio-psiho-social, si nu doar absenta bolii sau a infirmitatii. În 1996, OMS introduce conceptul de „sanatate pentru toti”. Este o abordare complexa, care implica faptul ca nu toate problemele de sanatate cad în sarcina serviciilor medicale, ci exista probleme pentru a caror prevenire este necesara interventia comunitatii.

Medicina moderna furnizeaza servicii de sanatate integrate. Aceasta presupune întelegerea, coordonarea si continuitatea asistentei medicale, privita ca un proces dinamic, influentat de contextul psiho-social al individului. Personalului medical îi revine sarcina de a decela interactiunea între diverse probleme si a realiza o conlucrare buna cu pacientul, astfel încât sa optimizeze rezultatele tratamentului. Responsabilitatea nu revine exclusiv personalului medical, ci si pacientului, care este responsabil de respectarea indicatiilor primite. Pentru a obtine o complianta buna, personalul medical trebuie sa gaseasca un mod de abordare diferentiat pentru fiecare pacient.

Rezultatele actului medical sunt influentate de modelul pe care îl utilizeaza în comunicare si comportament personalul medical si pacientul. Pentru o abordare reusita, este important ca personalul medical sa cunoasca si sa respecte experienta, valorile si preferintele pacientilor, dar si dreptul acestora de a obtine informatie medicala si de a participa la deciziile terapeutice, pe baza consimtamântului informat.

Informatia pe care personalul medical are obligatia sa o furnizeze pacientului priveste toate aspectele practicii: desfasurarea actului medical propriu-zis, a investigatiilor, a consecintelor fiecarei decizii medicale, a posibilitatilor de a opta pentru o invest


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org