Referat - Cauzele persecutiei crestine

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
405
Etichete
cauzele, persecutiei, crestine
Descarcari
331
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Ciobanu Vasile Robert
Anul I Pastorala
Grupa a II-a

Cauzele persecutiilor crestine


I. Împrejurarile politice si sociale la aparitia crestinismului. Starea lumii greco-romane

Pentru a întelege împrejurarile politice si sociale care au condus la aparitia crestinismului si cauzele care au contribuit la raspândirea lui, trebuie sa cunoastem starea lumii antice la nasterea lui Iisus Hristos.
Dupa cuvântul Sfântului Apostol Pavel, Mântuitorul lumii s-a nascut când a venit „ plinirea vreinii” (Galat. 4, 4). Aceasta înseamna ca lumea veche era pregatita pentru venirea Lui.
Palestina, leaganul crestinismului, facea parte, începand cu anul 63 î.Hr., din Imperiul roman. Statul roman, cu începuturi modeste, a crescut treptat. În fruntea tinutului Latium, Roma a cucerit Italia, iar în fruntea Italiei, a cucerit lumea antica. Dintr-un mic stat maritim, Roma a reusit sa creeze un Imperiu continental, având la mijlic Marea Mediterana - Mare nostrum. Acest vast Imperiu cuprindca lumea din jurul Marii Mediterane si se întindea pe trei continente: Europa, Africa si Asia. El cuprindea, în Apus, tinuturile de la Oceanul Atlantic si Marea Nordului si se întindea la Rasarit pâna la hotarele Armeniei, Arabiei si la Marea Rosie; din Bretania si Germania de la Rin si Dunare, se întindea în sud pâna la marginile Saharei si Etiopiei, în Africa. Sub împaratul Traian (98-117), Imperiul roman s-a întins si mai mult, cuprinzând Dacia Traiana si ajungând în Rasarit la Marea Caspica si Golful Persic.
În timpul lui Iisus Hristos, stalul roman se gasea la apogeu ca întindere, putere politica, organizare si cultura. Dupa Evanghelislul Luca, el este numit si „lumea” (??????????,Luca 2,1)!
Împaratul Augustus (31 î.Hr. - 14 d.Hr.) a creat sistemul politic numit Principatul, deoarece împaratul, desi împaratea, în stat,


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org