Referat - Istoria vorbeste despre Iisus Hristos

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
332
Etichete
istoria, vorbeste, despre, iisus, hristos
Descarcari
206
Nota
0 / 10 - 0 voturi

ISTORIA VORBESTE DESPRE IISUS HRISTOS, DUMNEZEUL NOSTRU.
Arhiva Cezarului.
Anii 30 dupa Hristos – 1931 dupa Hristos.

Introducere
In afara de Codexul Evanghelistilor si al Epistolelor, care se refera la viata Marelui nostrum Mantuitor Iisus Hristos, se mai gasesc in analele istoriei antice, unele documente care ne informeaza despre felul cum a fost privit Iisus Hristos de catre cei care stapaneau popoarele pe vremea Lui. Documentele pe care le publicam, raporteaza despre viata si osanda la moarte a lui Iisus Hristos, cum si despre evenimentele din natura, care au avut loc la moartea lui Iisus Hristos si invierea Lui, evenimente pe care multi pretinsi invatati din zilele noastre le tagaduiesc.
Din aceste documente se mai pot vedea si lacunele justitiei romane de pe vremuri, care a osandit la moarte pe Cel nevinovat si a eliberat in acelasi timp pe Varava (Baraba), unul din criminalii vremii.
Greseala si nedreptatea judecatorilor care au osandit pe Hristos la moarte, constituie de asemenea un avertisment zguduitor pentru toate confesiunile religioase si pentru toti oamenii.

CE MARTURIE DEPUNE PAGANUL LENTULLUS DESPRE HRISTOS ?

Cuprinsul scrisorii trimisa de Publius Lentullus proconsul, functionar roman in regiunea Tirului si a Sidonului, Imparatului roman Tiberiu.
“Maiestatii voastre si stimatului Senat al Romei, din partea senatorului Lentullus Publius, proconsul, salutare ! Am aflat ca doriti sa stiti cele ce acum va comunic prin aceasta scrisoare: Traieste aici un om ce se bucura de mare faima, anume Iisus Hristos. Poporul il numeste profet al adevarului, iar ucenicii zic ca este Fiul lui Dumnezeu, cel care a facut cerul si pamantul si toate cele ce au fost si vor mai fi in univers ! Si-n adevar o, Imparate, in fiecare zi se aud minuni din partea acestui Iisus Hristos. Printr-unul si singurul lui cuvant el da viata mortilor si sanatate bolnavilor.
Este de o statura mijlocie si de o frumusete fara seaman, uimi


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org