Referat - Cartea nuntii - rezumat pe capitole

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
3051
Etichete
cartea, nuntii, rezumat, capitole
Descarcari
632
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cartea nuntii
(rezumat pe capitole)


O sarutare in tren

In primul capitol ne este prezentat Jim, care se urca in tren. Acesta se aseaza pe locul lui de langa fereastra din compartiment si incepe sa priveasca pe geam. La un dat, el zareste in compartiment o fata tanara, care statea pe fotoliul din fata lui.
Dupa putin timp, fata a vrut sa deschida mai mult geamul compartimentului, dar nu a reusit. Jim se ridica si deschise mai mult geamul, atingand si mainile fetei.
Jim se gandea cum va fi cand va ajunge acasa. Cand trenul a ajuns la Breaza, tanara vru sa inchida geamul, deoarece se facuse frig. Jim se repezi s-o ajute, si cand s-a intins sa inchida geamul o saruta pe fata. In scurt timp trenul ajunse in Gara de Nord unde Jim coborâ.
Casa cu molii

Ion Marinescu(Jim) ajunse acasa pe strada Udricani. În casa totul era vechi si plin de praf. Toate femeile care locuiau in acea casa: Baba Chiva, tanti Magdalina(mama lui), tanti Ghenca, tanti Fira, tanti Mali, tanti Agespina si tanti Caterina(sotia domnului Popescu) strângeau toate vechiturile si le pastrau în lazi vechi, ceea ce nu-i placea deloc lui Jim.
Jim nu se prea intelegea cu nici una dintre femei, nici macar cu mama lui cu care mereu se contrazicea si se certa.


Lola, Dora si Medy

A doua zi, Jim s-a trezit mai devreme, s-a spalat în camera lui, a mâncat si apoi a plecat cu masina lui mica, un Peugeot, în oras. Ajuns în dreptul unei cabine telefonice, acesta o suna pe o foarte buna prietena, Dora, care îl invita la Lola la ora patru unde va veni si Medy(alta prietena a lui). Acesta s-a distrat împreuna cu cele trei fete, fiind foarte bucuros sa le vada, dar s-a întrebat daca nu cumva fetele îl iubesc.

“Oracolul lui Bobby”

Bobby nu si-a învatat acasa la istorie, si deoarece înainte avea muzica, spera ca în acea ora sa îsi învete pentru ca presimtea ca Silivestru Capitanovici(ruda cu Jim, si locuiau în aceeasi casa) avea de gând sa le de-a lucrare. Dar profesorul de muzica(Ostrogo


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org