Referat - Dezbaterile politice

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
358
Etichete
dezbaterile, politice
Descarcari
193
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Dezbaterile politice

Prima parte :

- romanul debuteaza cu sosirea familiei Moromete de la camp, când baietii fug sa se odihneasca, fetele se duc sa se scalde, Mormete ramânând singur sa descarce caruta si sa o traga la umbra celor doi mari salcâmi din curtea lor.
- imediat ce termina cu caruta, iese la drum pentru a vedea daca este cineva pe acolo, dar nu-l întâlneste decât pe Tudor Balosu, a carui companie nu-l încânta deloc pe Moromete.
- Balosu aduce din nou în discutie dorinta sa de a cumpara unul dintre salcâmii lui Moromete, dar acesta îl trateaza cu dezinteres, fiind întrerupti de nevasta lui Moromete, Catrina, care era indignata ca au disparut toti si ca ea a ramas sa munceasca singura.
- Moromete nervos, îl striga pe Niculae pentru a o ajuta pe mama sa sa mulga oile.
- în timp ce mulgeau oile, Niculae vrea sa-i spuna mamei sale sa-l convinga pe Moromete sa dea oile la cioban, pentru ca el sa se oata duce din nou la scoala.
- odata cu venirea serii, Catrina începe sa-si strige familia pentru a veni la masa, iar câinele a intrat pe lânga ea si le-a furat brânza.
- în timpul mesei, Achim a adus vorba despre plecarea lui la Bucuresti cu oile pentru a face rost de bani, dar Moromete nu i-a dat nici un raspuns clar.
- Birica hotaraste sa se duca la Polina pentru a sta de vorba cu ea si pentru a vedea daca fata se gândeste macar putin la el, dar în locul fetei la poarta iese Balosu pus pe scandal, fiind gata sa se ia la bataie cu acesta.
- Birica afla de la Moromete, în timp ce-l astepta pe Nila, ca Polina urma sa se casatoreasca cu Stan Cotelici, iar Birica, nervos, începe sa injure la poarta lui Balosu si sa-i strige Polinei ca poate sa se marite cu cine vrea.
- împreuna cu Nila, Moromete hotaraste sa-l lase pe Achim sa se duca la Bucuresti cu oile.
- auzind discutia si hotarârea celor doi, Niculae se bucura ca nu o sa mai se scoale cu noaptea în cap sa plece cu oile si ca în sfârsit o sa scape de Bisisica.
- îsi face aparitia si Maria Moromete, sau


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org