Referat - Ingrijirea mainilor

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
370
Etichete
ingrijirea, mainilor
Descarcari
288
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Ingrijirea mininilor


Spalatul mîinilor se va efectua cu apa calda si sapun de calitate buna, eventual cu adaos de grasimi. Cu spuma formata, cu ajutorul periei de unghii se va freca bine mîna, îndepartînd în felul acesta si murdaria de sub unghii. Se clatesc apoi mîinile bine cu apa rece, se usuca si se ung cu creme speciale pentru mîni sau cu lotiuni pe baza de glicerina. Daca avem epiderma fragila, nu trebuie sa facem abuz de spalat.Este suficient sa ne spalam mîinile de cîzeva ori pe zi, cu exceptia cazului în care ocupatiile noastre impun ca aceasta operatie sa fie efectuata mai des. Dupa fiecare spalat se recomanda aplicarea unei creme adevarate.

Mîinele si munca în gospodarie. În mod normal pielea mîinilor este protejata de un strat de sebum care formeaza”mantaua acida”, ferind pielea de patrunderea microbilor. În cazul în care se folosesc detergenti, sapunuri alcaline, soda la spalatul veselei sau al rufelor, pielea mîinilor se usuca, devine rosie, se irita si îsi pierde rectia normala, devenind vulnerabila. Pentru a evita asemenea neajunsuri, este necesar ca toate acestea substante sa fie utilizate cu anumite precautii. În acest scop, înainte de a începe munca în gospodarie este bine sa ne ungem mîinele cu o cremaî pe baza de silicon, care formeaza o pelicula, un fel de manusi invizibile, sau se recomanda sa purtam manusi de cauciuc. Daca nu este necesara înmuierea mîinilor în lichide, o pereche de manusi de bumbac este suficienta.

Îngalbenirea degetelor la curatatul legumelor se poate evita, udînd mîinile prealabil cu otet, care trebuie lasat sa se usuce bine. Daca mîinile se vor pata le vom sterge cu un rest de coaja de lamîie, cu zeama de lamîie sau cu apa oxigenata.

Petele de fructe dispar daca le spalam cu putin otet, iar cele de cerneala se înlatura cu suc de rosii proaspat. Petele de tinctura de iod se înlatura cu o solutie din o parte de amoniac si doua parti apa oxigenata. Cînd degetele ramîn curate se limpezesc cu apa rece.

Daca


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org