Referat - Ciresarii - Drum bun ciresari

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
499
Etichete
ciresarii, drum, bun, ciresari
Descarcari
257
Nota
0 / 10 - 0 voturi

CIRESARII
DRUM BUN,CIRESARI!
DE CONSTANTIN CHIRITA


Vacanta de vara este pe sfârsite.În afara de Ionel,toti ciresarii se afla în orasul lor natal.Ionel îsi petrece sfârsitul de vacanta împreuna cu parintii lui la Marea Neagra.Acolo el a întâlnit un om batrân pe nume mos Eftimie care i-a istorisit multe întâmplari despre pescari.
Cel mai mult l-a fascinat pe Ionel întâmplarea despre niste pescari pe care i-a prins o vijelie în mijlocul marii si care au naufragiat într-un banc de nisip în apropierea malului.Baiatul a mai aflat ca un supravietuitor al acelei tragedii traieste si acum în Delta Dunarii.
Ionel a fost lasat de parinti sa plece în Delta Dunarii pentru a-l gasi pe supravietuitorul naufragiului.Ajuns în delta,baiatul l-a gasit pe pescar cu care a discutat ore în sir.Pescarul l-a invitat pe Ionel sa faca o plimbare cu barca în delta.Acolo,baiatul a vazut doua coloane de marmura extraordinar de frumoase.
Ionel a presupus ca în acea zona se afla un palat.Cu ocazia acestei descoperiri,baiatul le-a trimis o telegrama celorlalti ciresari pentru a veni pe litoral.Toti ciresarii si-au facut bagajele pentru a pleca pe litoral în afara de Tic care credea ca este o farsa.Din aceasta cauza,Tic a ramas acasa iar ceilalti ciresari au plecat la Marea Neagra.
Ajunsi acolo,ciresarii nu l-au gasit pe Ionel asa ca si-au instalat corturile într-un loc numit „La ochiuri”.Ionel le-a mai trimis o telegrama foarte importanta ciresarilor dar acestia se aflau deja pe lioral.Însa,Tic a gasit telegrama la Victor acasa asa ca s-a hotarât sa mearga si el pe litoral.
Ionel i-a gasit în cele din urma pe ciresari.Acesta le-a povestit descoperirea pe care a facut-o.Dupa ce Ionel le-a istorisit întâmplarea,ciresarii credeau ca exista un palat pe care l-au numit „Palatul de clestar”.Dimineata urmatoare a sosit si Tic „La ochiuri”.Ciresarii s-au împartit în trei grupe pentru a descoperi palatul: Ursu si Tic se


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org