Referat - Atmosfera in pericol

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
350
Etichete
atmosfera, pericol
Descarcari
222
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Atmosfera in pericol

Echilibrul natural al gazelor atmosferice care s-au mentinut timp de milioane de ani, este amenintat acum de activitatea omului. Aceste pericole ar fi efectul smog-ul oraselor, ploile acide, subtierea stratului de ozon, poluarea aerului, efectul de sera si incalzirea globala.
Activitatile umane produc o mare poluare, zilnic. Gazele de esapament emanate de 700 de milioane de masini in intreaga lume, impreuna cu fumul si gazele industriale, aduc in atmosfera diferiti agenti poluanti. Stratul gros de agenti poluanti eliberati de un oras mare poate poate crea o ceata sufocanta, mai ales c`nd nu exista v`nturi care sa imprastie poluantii. Gazele acide care ies din cosurile fabricilor si din autovehicule se amesteca cu precipitatiile, rezult`nd ploi acide care distrug cladiri si paduri si omoara pestii. Unii agenti poluanti ajung in stratosfera, distrug`nd ozonul natural care protejeaza animalele si plantele impotriva razelor nocive ultraviolete ale Soarelui.

Smog-ul oraselor

In orase si localitati iau nastere smog-uri periculoase, mai ales, in zilele senine si c`nd aerul descendent cu presiunne ridicata impiedica poluan\ii sa se inal\e. In multe orase, poluarea realizata de masini este mai mare dec`t cea a fabricilor, numarul primelor fiind in cre=tere. In fiecare diminea\a, 30 000 noi vehicule se vor fi adaugat totalului mondial. Deoarece agen\ii poluan\i pot afecta respira\ia, se dau avertismente, adresate in special persoanelor suferind de astm (vezi subpunctul urmator).In ultimii 200 de ani industrializarea globala a dereglat raaportul de gaze necesar pentru echilibrul atmosferic. Un copil din sapte sufera de astm in Marea Britanie din cauza poluarii, care agraveaza simpotomele.





Ploile acide

Gazele se amesteca cu umezeala din aer si precipita\iile devin acide, fac`ndu-le asemanatoare citronadei. Ploaia acida distruge plantele si animalele. Ele spala nutrientii de pe sol, frunze si ace, iar acestea se ingalbenesc si mor. Alumini


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org