Referat - Alegerea si justificarea alegerii obiectului de activitate

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 15 ani
Afisari
6124
Etichete
alegerea, justificarea, alegerii, obiectului, activitate
Descarcari
734
Nota
9 / 10 - 1 vot


1. Alegerea si justificarea alegerii obiectului de activitate
Obiectul principal de activitate al firmei va fi productia de mic mobilier din PVC . Am ales acest obiect de activitate din urmatoarele motive :
- Investitia pentru demararea afacerii este foarte mica . Ea se refera in principal la achizitionarea unor scule ce nu au un cost foarte ridicat , cum ar fi : un fierastrau , o masina electrica de gaurit , o menghina , o masa de lucru , surubelnite etc. , precum si achizitionarea unui mic stoc de materii prime constand in tevi de PVC si fitinguri . Pe piata romaneasca se gasesc foarte usor si la un pret mic atat tevi cat si fitinguri de productie autohtona sau din import .
- Activitatea se poate desfasura , pentru inceput , intr-un spatiu restrans ( o mica boxa sau chiar pe balconul unui apartament de bloc ).
-Pentru inceput nu este necesara obtinerea unor avize de functionare gen sanepid , pompieri etc. , care implica alte costuri si pierdere de timp pana la startul activitatii .
-Afacerea este relativ noua pe piata romaneasca deci si concurenta este mica.
- Se poate incepe cu modele mai simple ( scaune ergonomice , masute,
cuiere , etajere , suporti de flori , minibiblioteci ) , care au un pret de cost mic si automat si pretul de vanzare este mai scazut .
- Desfasurarea activitatii nu necesita cunostinte complicate si la inceput
nu este nevoie sa se renunte la locul de munca ( daca este cazul ) .
Se poate incepe fara a fi nevoie si de alti angajati pana la castigarea
unui anumit segment de piata cand este necesar ca activitatea sa fie
extinsa .
2.STATUTUL
SOCIETATII COMERCIALE CU RASPUNDERE LIMITATA “MOBPLAST” S.R.L.
CAPITOLUL I
DENUMIREA , FORMA JURIDICA , OBIECTUL DE ACTIVITATE , SEDIUL SI DURATA DE FUNCTIONARE A SOCIETATII
ART.1. DENUMIREA SOCIETATII
Societatea se numeste “ MOBPLAST” S.R.L. In toate actele, facturile, anunturile, publicatiile ce vor emana de la societate, denumirea societatii va fi
precedata sau urmata de initialele “S.R.L.” , sau de cuvintele “societate cu raspundere limitata “si de numarul de inregistrare la registrul comertului , codul fiscal , numarul de cont si banca finantatoare .
ART.2. FORMA JURIDICA A SOCIETATII
Societatea “ MOBPLAST “ S.R.L.este persoana juridica romana, avand forma juridica de societate comerciala cu raspundere limitata .
Activitatea societatii se desfasoara in conformitate cu legile romane , cu prevederile prezentului statut si ale contractului de societate .
Societatea va putea infiinta in Romania sau in strainatate , filiale , sucursale si reprezentante cu respectarea legislatiei romane si a tarii unde se infiinteaza astfel de filiale ` , sucursale sau reprezentante , cumparand sau inchiriind in acest scop spatii si bunuri necesare functionarii societatii de la persoane juridice sau fizice .
ART.3. OBIECTUL DE ACTIVITATE
Obiectul de activitate al societatii este cel stabilit in contractul de societate . Asociatii pot conveni , in conditiile legii , modificarea obiectului de activitate al societatii . Societatea isi desfasoara activitatea la sediu si in alte spatii dobandite sau inchiriate , cat si in piete sau targuri .
ART.4. SEDIUL SOCIETATII
Sediul societatii este in Brasov , strada Jepilor , nr. 2 , ap. 18.
El va putea fi schimbat prin decizia adunarii generale a asociatilor .
ART.5. DURATA SOCIETATII
Societatea se constituie pe o perioada de timp nelimitata , cu incepere de la data inmatricularii in Registrul Comertului
CAPITOLUL II. CAPITALUL SOCIAL. PARTILE SOCIALE
ART. 6. CAPITALUL SOCIAL
Capitalul social este in valoare de 4.000.000 lei reprezentand 40 de parti sociale in valoare de 100.000 lei fiecare .
Aportul asociatilor la constituirea capitalului social este urmatorul:
VASILCOV VERGIL- 20 parti sociale , reprezentand 2.000.000 lei, in numerar,
prin depunere la banca in contul societatii ;
DIMIDOV ALEXANDRU- 20 parti sociale , reprezentand 2.000.000 lei , in numerar , prin depunere la banca in contul societatii .
Capitalul social subscris de parti este in intregime alcatuit din mijloace circulante si va fi varsat integral de asociati pana la data constituirii societatii.
Aportul asociatiilor la constituirea societatii nu este purta...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org