Referat - Coruptia-o realitate a zilelor noastre

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
398
Etichete
coruptiao, realitate, zilelor, noastre
Descarcari
279
Nota
0 / 10 - 0 voturi







CORUPTIA ,O REALITATE A ZILELOR NOASTRE



































REZUMAT


Motivatia alegerii acestei teme,o reprezinta dorinta de a intelege si prezenta,intr-un mod cat mai detaliat,un model comportamental foarte raspandit,in cadrul functionarilor oficiali sau a reprezentantilor aceleiasi comunitati.
Este o tema majora,intalnita in aproape orice domeniu,lupta impotriva coruptiei fiind una care dateaza de cativa ani buni,rezultatele nefiind insa pe masura asteptarilor,coruptia ramanand o problema a societatii romanesti.
In proiect se prezinta modul in care populatia Bucurestiului percepe amploarea,frecventa,cauzele si caile de limitare a coruptiei. Motivul pentru care a fost ales Bucurestiul,a fost legat de importanta pe care o are acesta,fiind cel mai mare oras al tarii,unde se concentreaza resursele economice,unde exista un mare aparat al administratiei publice locale si,deasemenea o interactiune complexa intre sectorul privat si cel public atat la nivel central cat si la nivel local.
Prima parte a proiectului cuprinde note definitorii ale fenomenului de coruptie, urmata apoi de un scurt istoric ce cuprinde prezentarea unui cadru legislativ vis-a-vis de aceasta problema,apoi criteriile de evaluare cu prezentarea nevoilor si proceselor intreprinse ;in continuare este prezentata diagnoza situatiei actuale ,modificarile legislative care au avut loc ; concluziile si recomandarile regasinduse in finalul proiectului.











2. DEFINIREA PROBLEMEI


Definitie - Coruptia este :

- stare de abatere de la normalitate,de la datorie
- inseamna folosirea abuziva de catre o persoana a functiei de intermediar sau de decizie pe care o indeplineste,pentru a-i acorda celui care corupe sau comunitatii de interese pe care acesta o reprezinta,un avantaj economic sau administrativ,in schimbul unei sume de bani, a unor cadouri,a unor deplasari,excursii,concedii sau distractii sau a primirii unor proprietati.
- folosirea de catre o persoana a functiei s


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org