Referat - Genul epic - descriere

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
360
Etichete
genul, epic, descriere
Descarcari
271
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Genul epic


Genul epic cuprinde totalitatea creatilor epice ,adica acele opere literare in care autorul isi exprima indirect sentimentele prin povestirea unor fapte ,a unor intamplari si prin intermediul personajelor.
Se desprinde de aici faptul ca orice opera epica are trei elemente definitorii : naratorul (cel care povesteste faptele) ,actiunea (totalitatea faptelor ,a intamplarilor) si personajele (personae care savarsesc si sunt purtatoarele mesajului autorului).
Intrucat in operele epice sunt povestite fapte ,intamplari ,modul de expunere caracteristic acestor creatii este naratiunea. Acesta este modul de expunere predominant, insa se poate imbina si cu celelalte moduri de expunere : descrierea, dialogul, monologul interiosr si evocarea.
In ceea ce priveste naratorul, acesta poate fi scriitorul insusi, si atunci relatarea faptelor se face la persoana a III-a, sau unul dintre personaje care participa la action, de data aceasta naratiunea facandu-se la persoana I .



Amintiri din copilarie

De Ion Creanga


Titlul operei ‘Amintiri din copilarie’ dezvaluie, prin cele doua substantive din care este alcatuit , caracterul de amintire al operei ,diversitatea intamplarilor si perioada de varsta careia ii apartin aceste amintiri.
Dupa marturisirea scriitorului ,Humulesti este un sat vechi ,razasesc ,intemeiat in toata puterea cuvantului . Humulestiul se putea mandrii si cu priceperea locuitorilor si cu frumusetea flacailor si a fetelor care stiau ce inseamna harnicia ,dar si petrecerile din sat .La toate acestea se aduga frumusetea bisericii si caracterul deosebit al preotilor ,al dascalilor si al credintiosior.
In continuare ,atentia scriitorului se indreapta catre parintele Ioan de sub deal ,om vrednic si cu bunastare care a randuit tintirimul si chilia de la poarta bisericii ,unde a si infiintat scoala


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org