Referat - Laptele de consum

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
430
Etichete
laptele, consum
Descarcari
282
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Laptele de consum



Mi-am ales aceasta tema datorita placerii de a citi si a descoperi lucruri noi si interesante despre lapte si produsele lactate ce rezulta din el.
În aceasta lucrare am cuprins tot cea ce am învatat în cei patru ani de scoala, argumentând în mare masura toate cerintele în vigoare. În continutul lucrarii am tratat toate elementele care le contine laptele si astfel am aflat si descoperit lucruri noi de care eu nu stiam ca exista în lapte.
Dezvoltând, modernizând si introducând noi tehnologii, industria produselor lactate s-a modernizat usurând astfel munca muncitorilor.
Am aflat ca laptele este alimentul cel mai frecvent consumat de om si animale înca din cele mai vechi timpuri. Este hrana de baza a copiilor nou-nascuti si a puilor de animale care îi ajuta sa se dezvolte si sa creasca. Laptele cel mai bun este acela proaspat muls de la animale, deoarece contine multe vitamine, în special calciu care împiedica infectiile sau intoxicatiile ce pot aparea în organismul uman.
Sper ca aceasta lucrare sa fie de folos colegilor practicieni, sau celor ce vor lucra în domeniul industriei produselor lactate. Lucrarea va constitui un mijloc util pentru personalul tehnic de specialitate, mai ales în activitatea practica unde munca si operatiile respective de tratare a laptelui constituie unul din factorii determinanti pentru cresterea cantitatii si calitatii a produselor lactate din tara.





















Introducere



LAPTELE este un lichid de culoare alb-galbuie secretat de glanda mamara a mamiferelor.
În toate scrierile vechi ce se refera la conditiile de viata ale popoarelor care au trait cu mii de ani înaintea erei noastre în Europa în zona Marii Mediterane cunosteau laptele pe care îl consumau ca atare si sub forma de produse, în special brânzeturi. În lucrarea sa „Zece mii de ani de productie de lapte” Michel Roblin arata ca europenii de pe malurile Visteilei si ale Niprului, stramosi ai latinilor si germanilor, cunoste


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org