Referat - Cultura ciupercilor Pleurotus-o afacere la indemana tuturor

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
317
Etichete
cultura, ciupercilor, pleurotuso, afacere, indemana, tuturor
Descarcari
201
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cultura ciupercilor Pleurotus-o afacere la indemana tuturor


Tehnologia din zona de cultura
Odata pregatit amestecul celulozic, urmeaza inocularea miceliului în saci de câte 12-17 kg fiecare, în raport de continutul acestora (paie sau rumegus).
Spatiul destinat culturii ciupercilor Pleurotus cuprinde doua sectoare: de incubatiei si de fructificatiei. Fiecare dintre acestea prezinta un microclimat specific, care asigura conditii optime pentru cresterea si dezvoltarea miceliului.

Zona de incubatie
Etapa imediat urmatoare, pe care o parcurge miceliul, odata însamântat, este cresterea acestuia pe seama substratului celulozic si a celorlalte ingrediente din saci. Aceasta este perioada de incubatie a miceliului, care dureaza între 15 si 30 de zile. Durata incubatiei este influentata de catre foarte multi factori, si anume: de tipul de miceliu folosit, de temperatura din camera de incubatie, de umiditatea din “brichete”, de prezenta bacteriilor folositoare din substratul celulozic, de calitatea si intensitatea luminii, de calitatea substratului nutritiv, igiena în spatiul de cultura.
Tipul si calitatea miceliului. În momentul de fata, sunt foarte multe tipuri de micelii ale ciupercii Pleurotus, care sunt rodul activitatii de cercetare stiintifica a multor cercetatori. Pentru deplinul success, în cultura ciupercilor, este important sa obtinem de la furnizor cât mai multe date despre caracteristicele miceliului, pe care dorim sa-l cultivam. Miceliul de calitate prezinta un numar însemnat de însusiri: culoare, densitate, viteza de crestere (5-10mm/zi), miros specific de ciuperca, vârsta. Din punct de vedere al aspectului exterior, toate miceliile, albe sau alb-crem si chiar ale unor mucegaiuri, în general, se aseamana între ele. De aceea se recomanda un examen de microscopie, pentru a fi siguri de calitatea miceliului. Sa achizitionam micelii în flacoane sigilate de catre firma si sa nu acceptam acest material biologic în pungi de naylon cu dopuri de vata improvizate sau


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org